ZoekBoekverslag.nl: Jordi Suris: La Chica Del Tren (2024)


Het verhaal gaat over Mónica. Mónica is een meisje die besluit naar Barcelona te gaan om daar de stad te bekijken. Als ze in de trein erheen zit ontmoet ze Llorenç. Het vertelt haar over Barcelona en bied haar een rondleiding in stad aan. In de trein zit ook een man met een zonnebril en een hoed. Het is een duister figuur die de hele tijd naar Mónica kijkt. Als Mónica in Barcelona is gaat ze meteen naar haar hotel waar ze haar vriend Alfonso belt. Hij is ook in Barcelona en ze zullen elkaar snel zien. De volgende dag gaat Mónica naar Llorenç toe en gaan ze samen Barcelona verkennen. Daarna gaan ze naar het huis van Llorenç toe, waar Mónica Perdo ontmoet een man met een snor die bevriend is met Llorenç, hij is politieagent. Ook ontmoet zij de kleinzoon van Llorenç, Enrique. Als Mónica haar vriend Alfonse belt vertelt hij dat hij zijn snor heeft afgeschoren. De volgende dag gaan ze met z’n drieën op stap. Als ze op stap zijn achtervolgt de man met de hoed weer Mónica, hij houdt haar scherp in de gaten. Op een gegeven moment schiet de man met de hoed Pedro neer en vlucht. Pedro overleeft het wel maar komt in het ziekenhuis te liggen.

De man met de hoed blijkt bij een bende te horen van allemaal mannen die als doel hebben om een bepaalde man dood te schieten. Die man blijkt heel erg op Pedro te lijken maar is hem niet, ze hebben Pedro dus voor niets dood geschoten. De baas van de bende is heel boos op ze.

Mónica belt Alfonse op om te vertellen wat er gebeurt is. Alfonso zegt dat hij belangrijke klanten heeft en haar niet kan zien. Maar in werkelijkheid in Alfonso met Yvonne. Samen op eem hotelkamer. En hij zegt tegen haar dat ze nog nodig hebben omdat ze een pakje heeft.

Llorenç belt met Mónica en vraagt of ze wat kunnen afspreken omdat hij een pakje voor haar heeft. Maar Mónica zegt dat ze niet kan omdat ze al met Enrique al wat met haar heeft afgesproken er lag nl een briefje bij de receptie dat iemand Mónica wilde ontmoeten om 8 uur op een bepaalde plek. Mónica dacht dat het briefje van Enrique was. Het was nl niet ondertekend. Als Llorenç even later Enrique belt zegt Enrique dat hij helemaal niet met haar heeft afgesproken en vertrouwd het allemaal niet. Hij besluit om ook om 8 uur naar de plek te gaan en ziet daar Mónica die met twee mannen praat, een man met een hoed en een zonnebril en een klein blond mannetje. Het zijn twee bende leden. Enrique sleept Mónica mee naar huis. Verward vraagt Mónica aan Pedro en Enrique wat er aan de hand is.

Pedro vertelt van de bende (die is algemeen bekend bij de politie) en hij vertelt dat de bende laatst een diamant en geld heeft gestolen. Een bendelid is opgepakt en in de cel gestopt en hij heeft de diamant en het geld. Hij blijkt Alfonso te heten. Het is de vriend van Mónica. Mónica geloofd haar oren niet en is heel verbaasd.

Op het zelfde moment gaan Yvonne en Alfonso naar de hotelkamer van Mónica om daar een pakje op te halen. Daar zit de diamant in.

Even later belt Mónica Alfonso op dat ze wat wil afspreken en dat wil Alfonso wel. Yvonne wordt boos dat ze wat afspreken, ze zegt dat hij nog steeds verliefd op haar is en dat ze nu toch niets meer aan Mónica hebben en dat ie haar moet dumpen.

Als Mónica en Alfonso samen afspreken in een bar vertelt Alfonso haar de waarheid, dat hij inderdaad een dief is maar met haar graag opnieuw zou willen beginnen en zou willen veranderen.

Op het zelfde moment belt Yvonne de chef van de bende op om te vertellen dat Alfonso in de bar zit. (ze zoeken hem nl al heel lang) De man met de hoed en het kleine blonde mannetje gaan naar de bar toe. Aan de andere kant van de straat zit de politie te wachten om Alfonso op te pakken.

Als Mónica en Alfonso praten, ziet Mónica ineens de man met de hoed en vertelt Alfonso dat dát de man is die haar de hele tijd volgt. Alfonso zegt dat hij moet vluchten en zij moet blijven zitten maat Mónica wil perse mee. Samen vluchten ze naar een theater. Op een gegeven moment gaat Mónica een deur door en staat daar ineens de man met de hoed voor haat neus mét een pistool in z’n hand. Mónica gilt en Alfonso komt aangerend. De man met de hoed en de zonnebril schiet Alfonso neer en hij sterft. De rest van de boevenbende wordt opgepakt. Llorenç zegt tegen Enrique dat Mónica nu wel een vriend nodig heeft. Enrique gaat achter Mónica aan en praat tegen haar. Maar Mónica luistert niet, gaat naar buiten toe en loopt de menigte mensen in. Dan is de voorstelling in het theater afgelopen en volgt er een applaus. Het spektakel is afgelopen.

ZoekBoekverslag.nl: Jordi Suris: La Chica Del Tren (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6464

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.